Η πόλη της Νέας Αγχιάλου

Η Νέα Αγχίαλος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και μικρός λιμένας στο βορειοδυτικό μυχό του Παγασητικού κόλπου, νοτιοδυτικά του Βόλου, στο νομό Μαγνησίας.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1907 από πρόσφυγες της Παλαιάς Αγχιάλου, (σημερινό θέρετρο της Pomorie στις ακτές της Βουλγαρίας). Σήμερα ανήκει στον Δήμο Βόλου και έχει πληθυσμό περίπου 6.500 κατοίκους. Βρίσκεται σε απόσταση 17km από το κέντρο του Βόλου, 10km από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, 40′ από το Πήλιο και μόλις 10km από τον κεντρικό άξονα εθνικής οδού Αθηνών–Θεσσαλονίκης.

Το Tokalis Boutique Hotel & Spa βρίσκεται 20μ. από την παραλία της Νέας Αγχιάλου και απέχει λιγότερο από 1 λεπτό με τα πόδια από την παραλία.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Περιηγηθείτε στους δρόμους της Νέας Αγχιάλου για να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου που ζωντανέυει στα ερείπια των παλαιοχριστιανικών ναών του 5ου και 6ου μ.Χ.αιώνα των Φθιώτιδων Θηβών με τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα, που σώζονται μέχρι σήμερα, στο κέντρο της πόλης.

Ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο «To Αλέτρι» του Γιώργου Διονυσίου, ενός τοπικού λαογράφου και συγγραφέα πολλών βιβλίων, ο οποίος το έχει δημιουργήσει από το τo 1982 στο ισόγειο του σπιτιού του.

Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα παραδοσιακής αγροτικής ζωής, ενδυμασίες, οικιακά σκεύη, εργαλεία, φωτογραφίες, κλπ., καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα.

section2-arrowup
section1-element2
section2-arrowdown
section3-arrowup
section3-element
section3-arrowdown

Αθλητικες Εγκαταστασεις και αλλες δραστηριοτητες

Στη Νέα Αγχίαλο, υπάρχουν ακόμα αθλητικές εγκαταστάσεις για διάφορα αθλήματα, όπως:

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ
  • Σύγχρονο σκοπευτήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών
  • Εγκαταστάσεις Τέννις
  • Ιδιωτικά γυμναστήρια και κέντρα πολεμικών τεχνών